Groen licht voor tv-serie Dan Brown’s Langdon

12 maart 2021

Peacock, de Amerikaanse streamingdienst van NBCUniversal, heeft op basis van een enthousiast ontvangen pilotaflevering een eerste seizoen besteld van de aangrijpende thrillerserie Dan Brown’s Langdon, gebaseerd op de bestseller Het verloren symbool van de wereldberoemde auteur.

Dan Brown’s Langdon wordt geproduceerd door CBS studios, Imagine Television Studios en Universal Television, onderdeel van Universal. Dan Dworkin en Jay Beattie zijn de schrijvers en uitvoerende producenten van de serie. Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard, Samie Kim Falvey en Anna Culp zijn ook betrokken als uitvoerend producenten.

‘Ik vind het geweldig om weer met Ron en Brian samen te werken aan een ander Langdon-project,’ meldt Dan Brown, verwijzend naar de verfilmingen van The Da Vinci Code, Angels & Demons en Inferno. ‘We wilden allemaal al een tijdje Het verloren symbool op het scherm brengen, en ik ben CBS Studios, Imagine Television Studios, Universal Television en Peacock dankbaar dat ze hun krachten hebben gebundeld om dit project te realiseren. Dan Dworkin en Jay Beattie hebben een fenomenaal boeiend script geschreven, en de casting en uitvoering zijn perfect.’

De serie is gebaseerd op Dan Browns internationale bestseller Het verloren symbool en volgt de vroege avonturen van de beroemde Harvard-professor Robert Langdon, die een reeks puzzels moet oplossen om zijn ontvoerde mentor te kunnen redden en een huiveringwekkende, wereldwijde samenzwering te verijdelen. De gebeurtenissen spelen zich af na De Da Vinci Code.

De serie lijkt het vlaggenschip te worden voor de nieuwe streamingdienst Peacock. Waar de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend, maar uitzending wordt nog dit najaar verwacht.

De cast bestaat uit Ashley Zukerman (Succession) als Robert Langdon, Valorie Curry (Blair Witch), Sumalee Montano (10 Cloverfield Lane), Rick Gonzalez (Arrow), Eddie Izzard (Ocean’s Thirteen) en Beau Knapp (Zeven seconden).