Rechten tv serie Langdon verworven door NBC

12 juni 2019

NBC heeft de productierechten verworven voor Langdon, een nieuwe tv-serie gebaseerd op de bestseller Het verloren symbool van Dan Brown. Imagine Television Studios van Brian Grazer en Ron Howard gaan de serie produceren. Howard regisseerde tevens de eerdere films met Robert Langdon.

In de tv serie Langdon volgen we de vroege avonturen van de befaamde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek Robert Langdon. Wanneer Langdons mentor wordt ontvoerd, moet Langdon een aantal dodelijke puzzels oplossen. De CIA  schakelt hem in bij het ontmaskeren van een spannende samenzwering.

Het verloren symbool is na Het Bernini Mysterie en De Da Vinci Code de derde Dan Brown-roman met het personage Robert Langdon in de hoofdrol. Het verloren symbool vindt plaats na de gebeurtenissen in De Da Vinci Code. Anders dan bij de boeken wordt Langdon gezien als  een prequel, met de focus op een jongere Robert Langdon.

Zijn bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie (Angels & Demons) en Inferno werden eerder succesvol verfilmd met Tom Hanks in de rol van Robert Langdon.