Wereldpremière orkestoptreden van Het wilde dierenorkest aangekondigd voor herfst 2020

29 juni 2020

Internationale verschijningsdatum van geïllustreerd kinderboek gevierd met concerten wereldwijd.

Het wilde dierenorkest, het muzikale prentenboek van Dan Brown dat wereldwijd op 1 september 2020 verschijnt, zal worden opgeluisterd met orkestoptredens in meer dan twintig landen. Het Zagreb Filharmonisch Orkest heeft de wereldpremière: op 10 oktober zal dit orkest de door Brown gecomponeerde muziek ten gehore brengen in de Lisinski Hall in Zagreb, Kroatië, waar eerder de opnames voor Het wilde dierenorkest zijn gemaakt.

De Amerikaanse première zal plaatsvinden op 15 oktober in de Music Hall in Portsmouth, New Hampshire. De opbrengst van de kaartverkoop van deze uitvoering gaat naar een lokaal goed doel. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn er plannen voor muzikale samenwerkingen met gerenommeerde partners.

Voor zijn kinderboekendebuut componeerde Dan Brown zelf 21 muzikale portretten van verschillende dieren. Van het vrolijke ritme van ‘Springsprong kangoeroe’ en de mysterieuze melodie van ‘Wonderbaarlijke walvis’ tot de hartverwarmende harmonie van ‘Flitsende vleermuizen’ – Het wilde dierenorkest is met recht een wilde symfonie te noemen. Via een speciale app zijn de muziekstukken tijdens het (voor)lezen van dit bijzondere prentenboek te beluisteren.

‘Een verrukkelijk muzikaal debuut dat ongetwijfeld een groot voorleeshit wordt.’
School Library Journal, starred review